Jarní zrození bylinek

Jarní zrození bylinek

  • Autor: Milan BallikZnáme je dlouho. Z dob, kdy si pravěký hodovník utrhl, nejspíš mimoděk, ke své pečeni kousek traviny či zeleného listu.
Velikonoční hodování

Velikonoční hodování

  • Autor: Milan BallikSvátky znovuzrození si zaslouží pořádnou oslavu. Vůbec ale nemusí být jen o mase. Spousta velikonočních dobrot připadá na pekaře.
Jehňata – poslové nového života

Jehňata – poslové nového života

  • Autor: Milan BallikBeránek Boží jako symbol obětování se spasitele přežívá už asi jen v církevních rituálech Velikonoc.
Pod korouhví českého pohostinství na Královské cestě

Pod korouhví českého pohostinství na Královské cestě

  • Autor: Milan BallikDonedávna jsem měl velký problém. Kam pozvat přátele ze zahraničí, ale nejen je, na opravdu ryzí českou kuchyni se vším všudy. Pokud s touto situací také zápasíte, už nemusíte.
Čerstvější než čerstvé?

Čerstvější než čerstvé?

  • Autor: Milan BallikJak je to vlastně s mraženou zeleninou a produkcí vůbec, kterou jedni a priori zatracují a jiní na ni nedají dopustit?
Půsty, trest či odpuštění?

Půsty, trest či odpuštění?

  • Autor: Milan BallikBylo to – a mnohde ještě je - pro jedlíky smutné období.
Mladí a odvážní

Mladí a odvážní

  • Autor: Milan BallikNemluví se o nich, nemají své pořady. Přesto jich stále přibývá. Nechybí jim zápal, invence ani odvaha. Svými kreacemi mnohdy překvapí, často udiví, sem tam i odradí. Řeč je o mladých kuchařích v řadách pražské gastronomie.
Ohlédnutí za veletrhem Holiday World 2017 aneb české pohostinství zvedá hlavu

Ohlédnutí za veletrhem Holiday World 2017 aneb české pohostinství zvedá hlavu

  • Autor: Milan Ballik
Masopust se vrací do hry

Masopust se vrací do hry

  • Autor: Lenka NovákováMasopust, na Moravě fašank, je obdobím oslav před Popeleční středou, kterou začíná půst (původně očištění ducha od hříchů). Nevázané veselí, průvody masek, ale především jídlo.
Kam na jídlo na horách?

Kam na jídlo na horách?

  • Autor: Lenka NovákováKrkonošské speciality v hotelu Horizont

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu