Předkrmy

Domácí kachní škvarky zalité do sádla


Jen málokoho nechává moravská kuchyně chladným. Domácí kachní škvarky jsou skutečná lahůdka z východní Moravy.
 

Husí játra s mandlemi

Vyhlášené delikatese se ve Francii říká foix gras a často se objevuje na menu jako předkrm. Skvěle chutná s tmavým pečivem.

Masová paštika s játry a brusinkami


Nenechte se odradit tím, že od počátku přípravy k první ochutnávce uplyne celý den! Jemná paštika, která se na jazýčku jen rozplývá, totiž rozhodně stojí za to. Ať už ji naservírujete k snídani, odpolední svačině či večernímu posezení s přáteli, rozhodně budete pasováni na mistry kuchyně. Tato paštika je regionální specialitou z Prahy
 

Paštika z tučných kachních jater, marinovaná v medovině s karamelovými jablky

Medovina patří k nejstarším vyráběným kvašeným nápojům, již dávno před praotcem Čechem si jí užívali Sumerové. V tomto případě však alkohol z medu, vody a kvasu neposlouží k popíjení. Nechejte v něm odpočívat kachní játra, abyste vykouzlili jemnou paštiku, jejíž nasládlou chuť ještě podtrhnou jablka s karamelem. Tato paštika je regionální specialitou z Českého ráje.
 

Salát ze špekáčků


Namísto opékání nad ohněm vyzkoušejte ze špekáčků vyrobit opravdu výživný salát, nad nímž neohrne nos ani zarputilý nepříznivec zeleniny. Aby tato masová kalorická bomba se sterilovanou zeleninou vyvolala alespoň zdání zdravého jídla, přidejte do majonézového dresinku trochu bílého jogurtu

Špetrnky


Přivezli jste si z toulek po Valašsku vizovickou slivovici a chystáte se s ní uctít hosty? Pak určitě přijdou vhod špetrnky, které k ní neodmyslitelně patří. Chuťovky zahalené v křupavém kabátku z libové slaniny mají stejný základ jako tradiční destilát - švestky. Lépe ladící dvojici byste těžko hledali! Regionální specialita ze střední Moravy.
 

Syrečková pomazánka


Výborná a rychlá pomazánka potěší hlavně milovníky pikantního jídla: prim tu totiž hrají tvarůžky a pálivé papričky. Regionální specialita z východní Moravy.
 

Utopenci s cibulí

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.

 
Novým šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna je Josef Tydlačka
 
Spa hotel Lanterna, který je součástí Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích a jehož restaurace Vyhlídka je certifikována v projektu Czech Specials, má nového šéfkuchaře. Hotelovou kuchyni nově vede 33letý Josef Tydlačka, který v Lanterně působí patnáct let, z toho tři roky byl zástupcem šéfkuchaře a v posledním roce výkonným šéfkuchařem. Byl také autorem velmi úspěšného menu První republika, které bylo nabízeno při nedávném Karlovském gastrofestivalu. Dosavadní šéf Pavel Václavík hotel opouští po 22 letech, aby se nadále věnoval vlastnímu podnikání v gastronomickém oboru a v poradenství. Stejně jako jeho předchůdce je Josef Tydlačka valašským patriotem, zastáncem moderní krajové gastronomie „Profilujeme se moderní valašskou gastronomií z čerstvých surovin, spolupracujeme s regionálními dodavateli a farmáři, pořádáme degustační večery pro gurmány, spolupracujeme s předními vinaři i michelinskými šéfkuchaři. Rádi k nám jezdí milovníci kvalitní gastronomie a wellness, s kuchyní jsou spokojeni a tuto linii určitě chci zachovat. Rád pracuji třeba se zvěřinou a jehněčím masem, ale také mě baví klasika – nejrůznější omáčky“, popisuje Josef Tydlačka.
.