Utopenci s cibulí

Utopenci s cibulí
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min.
Doba vaření
5 dní uležení

Počet porcí

Ingredience

  • 1 kg vuřtů
    400 gr cibule
    0,5 l vody
    0,3 l octa
    lžička soli 1 lžíce cukru
    lžička celého pepře
    lžička nového koření
    100 gr feferonek
    50 gr hořčice

    postup

    • 1. Vuřty zbavíme provázků, ev. kovových spon. Odstraníme z vuřtů střívko oloupáním. Do vhodného hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme ocet, nové koření a celý pepř, vrchovatou lžíci nebo pět kostek cukru, lze též nahradit umělým sladidlem. Osolíme a zavaříme.

      2. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Vuřty nařízneme podél, potřeme uvnitř hořčicí. Z feferonek odstraníme stopku, větší podél rozkrojíme a vložíme na hořčici do vuřtu. Připravíme si vhodnou sklenici, jejíž dno vyložíme kolečky cibule, vložíme naplněné vuřty, dáme vrstvu cibule a takto pokračujeme, až je sklenice, nebo nádoba plná. Poté zaléváme utopence horkým nálevem a dbáme na to, aby sklenice a vuřty nebyli příliš studení, protože by sklenice mohla prasknout. Utopence zalijeme po okraj. Horký nálev používáme nejen pro částečnou likvidaci nežádoucích mikroorganismů, ale i pro to, že nám cibule v octovém nálevu potom nezčerná.

      3. Sklenice dobře uzavřeme a otočením zjistíme těsnost. Necháme pět dní uležet v chladu, občas sklenice otočíme, aby se celý obsah důkladně nasákl nálevem.



      Kam dál:
      Recept - smažený sýr


      Recept - domácí sekaná

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.