Husí játra s mandlemi

Husí játra s mandlemi
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 min.
Doba vaření
15 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • 500 g husích jater
    80 g mandlí
    husí sádlo celý pepř
    hřebíček
    sůl
    Vyhlášené delikatese se ve Francii říká foix gras a často se objevuje na menu jako předkrm. Skvěle chutná s tmavým pečivem.

postup

  • 1. Očištěná husí játra protýkáme spařenými, oloupanými a na nudličky nakrájenými mandlemi. Osolíme a dusíme na sádle společně s hřebíčkem a celým pepřem.

    2. Hotová necháme vychladnout, nakrájíme a na talířcích přeléváme šťávou, ze které jsme odstranili koření. Zdobíme listem hlávkového salátu nebo jinou syrovou zeleninou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.

 
Novým šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna je Josef Tydlačka
 
Spa hotel Lanterna, který je součástí Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích a jehož restaurace Vyhlídka je certifikována v projektu Czech Specials, má nového šéfkuchaře. Hotelovou kuchyni nově vede 33letý Josef Tydlačka, který v Lanterně působí patnáct let, z toho tři roky byl zástupcem šéfkuchaře a v posledním roce výkonným šéfkuchařem. Byl také autorem velmi úspěšného menu První republika, které bylo nabízeno při nedávném Karlovském gastrofestivalu. Dosavadní šéf Pavel Václavík hotel opouští po 22 letech, aby se nadále věnoval vlastnímu podnikání v gastronomickém oboru a v poradenství. Stejně jako jeho předchůdce je Josef Tydlačka valašským patriotem, zastáncem moderní krajové gastronomie „Profilujeme se moderní valašskou gastronomií z čerstvých surovin, spolupracujeme s regionálními dodavateli a farmáři, pořádáme degustační večery pro gurmány, spolupracujeme s předními vinaři i michelinskými šéfkuchaři. Rádi k nám jezdí milovníci kvalitní gastronomie a wellness, s kuchyní jsou spokojeni a tuto linii určitě chci zachovat. Rád pracuji třeba se zvěřinou a jehněčím masem, ale také mě baví klasika – nejrůznější omáčky“, popisuje Josef Tydlačka.
.