Domácí kachní škvarky zalité do sádla

Domácí kachní škvarky zalité do sádla
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
120 minut

Počet porcí

10-12 hodin

Ingredience

    • 1 ks kachny
    • 0,2 l světlého piva ležák
    • 1 kg kachního sádla
    • 400 g bílé cibule
    • 300 g sterilované okurky
    • sůl
    • černý mletý pepř

    Jen málokoho nechává moravská kuchyně chladným. Domácí kachní škvarky jsou skutečná lahůdka z východní Moravy.
     

postup

  • Celou kachnu vykostíme a i s kůží nakrájíme na malé kostky, zalijeme pivem a v troubě vyškvaříme. Přidáme kachní sádlo, nakrájenou cibuli, nudličky okurek, osolíme, opepříme. Podáváme s rozpečeným chlebem (nejlépe cibulovým nebo kmínovým) a zázvorovými okurkami.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.