Droby

Knoflík

 

Zapomeňte na šití, jehly a nitě, tuhle dobrotu stačí položit na talíř. Palačinkový „dort“ prokládaný vrstvami špenátu a telecího mozečku korunuje poleva ze strouhaného sýra, který se při zapékání v troubě krásně rozteče. A rozdělte se raději s ostatními, aby vám vydržel knoflík od kalhot! Knoflík je regionální specialitou střední Moravy.
 

Smažené dršťky


Než budete moci tento kulinářský klenot podávat, strávíte v kuchyni poměrně dlouhou dobu. Aby se totiž dršky zbavily charakteristického zápachu a nečistot, musí se nejméně třikrát převařit v čisté vodě. Pak už stačí jen rychle obalit, osmažit a odměnit se za nekonečné čekání nad hrncem.Tato úprava je regionální specialitou západních Čech.
 

Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

Příčí se vám vzít do úst to, co už tam jednou někdo měl? V tomto případě určitě udělejte výjimku. Nejenže hovězí jazyk patří mezi delikatesy, ale navíc se díky jeho nízké kalorické hodnotě nemusíte při konzumaci vůbec omezovat. Ale pozor - sardelová omáčka se smetanou zrovna dietní není...Tato úprava je regionální specialitou  ze severní Moravy.
 

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.