Drůbeží játra na cibulce

Drůbeží játra na cibulce
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut

Počet porcí

Ingredience

  • 800g kuřecích nebo krůtích jater
    200g  cibule
    100g sádlo nebo olej
    pepř, mletý kmín, sůl
    Tato specialita se vařila hlavně v Praze, kuřecí nebo krůtí játra s hnědým výpekem z vyrestované cibulky se podávala s čerstvou houskou jako vydatná svačina nebo s rýží jako hlavní jídlo. 
    Foto: L.Pertl

postup

  • Drůbeží jítra zbavíme žilek a překrojíme, osolíme, opepříme, okmínujeme a jemně posypeme hladkou moukou.. Na sádle orestujeme cibulku do zlatova, přidáme játra, zprudka je opečeme a pak zmírníme plamen a játra podlijeme. Podusíme asi 15 minut, játra na řezu nesmí být syrová. Pokud je šťáva řídká, ještě zahustíme moukou a provaříme.Dochutíme solí, pepřem  a mletým kmínem. Podáváme s  dušenou rýží.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.