Telecí maso

  • Telecí na paprice

    Telecí paprička byla  v dobrých hospodách vždy  na jídelním lístku. Podávala se jen s houskou jako svačinový "gáblík" nebo se širokými nudlemi, krupicovými noky nebo s rýží v poledne. 

  • Telecí kýta po pražsku

    Telecí maso obsahuje málo tuku a je lehce stravitelné. Můžete ho tedy směle servírovat i dětem, nemocným či dokonce tchýni úzkostlivě sledující svou linii. Náš recept sice není díky použití másla úplně dietní, ale jemnost masa z kýty určitě ujistí každého strávníka o správnosti jeho výběru.

  • Španělské ptáčky z telecího masa

    Co dalo Španělsko české gastronomii? Přece španělské ptáčky! Ale buďme přesní, název sice svádí, nicméně recept samotný byste v hispánské kuchyni marně hledali. Jedna legenda praví, že tuto specialitu vařil kuchař v hospodě U Španěla a chodil na ní proslulý hoteliér a restauratér Šroubek, který španělského ptáčka obohatil o vařené vejce a také proslavil.