Telecí kýta po pražsku

Telecí kýta po pražsku

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
60 min
Počet porcí
4
Ingredience
400 g telecí kýty
2 vejce
100 g šunky
1 - 2 lžíce hrášku
bílý pepř
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
příloha :dušená mladá karotka se žampiony, malá porce šunkové rýže a špenátové nudle
Telecí maso obsahuje málo tuku a je lehce stravitelné. Můžete ho tedy směle servírovat i dětem, nemocným či dokonce tchýni úzkostlivě sledující svou linii. Náš recept sice není díky použití másla úplně dietní, ale jemnost masa z kýty určitě ujistí každého strávníka o správnosti jeho výběru.


Postup

Směs na kostičky nakrájené šunky, hrášku a vajec osolíme, opepříme a necháme na ohni mírně zhoustnout. Do telecí kýty utvoříme pomocí špičatého nože kapsu, kterou vyplníme touto směsí. Otvor uzavřeme špejlí. Kýtu vložíme do kastrůlku s olejem a máslem. Osolíme a zapečeme. Mírně podlijeme vodou, zvolna pečeme dozlatova. Během pečení přeléváme vlastním výpekem.