Dršťková polévka po pražsku

Dršťková polévka po pražsku
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut

Počet porcí

10

Ingredience

    • 1,5 l vývaru
    • 1 l vody
    • 50 g sádla
    • 30 g slaniny
    • 2 cibule
    • 50 g hladké mouky
    • 400 g předvařených drštěk
    • 200 g šunky od kosti
    • česnek
    • majoránka
    • sůl
    • pepř
    • muškátový oříšek
    250 ml smetany
    Češi jsou bezesporu polévkový národ. Je ovšem jedna polévka, kterou část strávníků odmítá, aniž ji kdy ochutnala. Ano, řeč je o dršťkové. Když se ovšem dobře připraví, chutná výborně!
     

postup

  • Do kastrolu dáme sádlo, jemně nakrájenou slaninu a rozškvaříme. Vložíme nakrájenou cibuli, kterou krátce osmažíme a vše zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem. Přidáme uvařené nakrájené drštky, šunku, ochutíme kořením, krátce povaříme a na závěr zjemníme smetanou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.