Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min
Doba vaření
20 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • 200 g uzené krkovice
    900 g brambor vařených ve slupce
    180 g hrubé mouky
    80 g krupice
    sádlo
    2 cibule
    1 vejce
    sůl
    trocha hladké mouky na vyválení knedlíků
    Na popsání hesla „knedlík“ bychom v encyklopedii české gastronomie potřebovali několik stránek. Bramborové knedlíky s uzeným by tu určitě měly čestnou pozici, nicméně mnohem lepší než o nich číst a psát, je vařit a ochutnávat…

postup

  • 1. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, vypracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm silné pláty a rozkrájíme na čtverce asi 5x5 cm.

    2. Najemno nasekané kousky uzeného masa zabalíme do těsta a vaříme v osolené vodě asi 10–12 minut. Vařené knedlíky vyjmeme a podáváme přelité cibulkou osmaženou na sádle.

    Kam dál:
    Recept - dušené hlávkové zelí po moravsku


    Recept - české knedlíky