Smažená jablíčka

Smažená jablíčka
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
10 min.
Doba vaření
30 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • 2–3 větší jablka
    400 ml mléka
    3 vajíčka
    hladká mouka olej na smažení
    1 vanilkový pudink
    1 vanilkový cukr
    šlehačka na zdobení

    postup

    • 1. Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a vyloupneme jádřince.

      2. Připravíme si lívancové těsto a vmícháme do něj tuhý sníh z bílků. V tomto těstě pak obalujeme kolečka jablek a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

      3. Připravíme vanilkovou omáčku z pudinku, který rozmícháme ve větším množství mléka tak, aby byl řidší. Osmažená jablíčka na talíři přeléváme touto omáčkou. Zdobíme šlehačkou.

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.