Kachní prsa po šumavsku

Kachní prsa po šumavsku
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 4 ks kachních prsou
    • 120 g sušeného ovoce
    • 40 g ořechových jader
    • 100 ml dezertního vína
    • vývar nebo voda na podlévání
    • 1 lžíce oleje
    • sůl
    • směs suchých bylinek
    příloha
    • bramborová kaše
    • vařené brambory
    • dušená rýže
    • brusinkový kompot
    Netradiční způsob úpravy kachny se bude jistě zamlouvat všem, kteří dávají oproti klasické variantě se zelím a knedlíkem přednost lehčím jídlům. Nasládlá chuť sušeného ovoce a dezerního vína se dokonale snoubí s kachním masem, a tak této kombinaci žádný gurmán rozhodně neodolá! Tato úprava kachny je regionální specialitou ze Šumavy.
     

postup

  • Sušené ovoce pokrájíme a zakapeme vínem. Nasekáme si ořechy. Každý kousek masa nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikla kapsa, kterou vyplníme namočeným ovocem a ořechy. Prsa uzavřeme párátky, osolíme, okořeníme sušenými bylinkami a na oleji opečeme. Potom podlijeme trochou vývaru nebo vodou a zvolna pečeme doměkka.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.