Kontrabáš

Kontrabáš
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
90 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • 6 velkých brambor
    • 300 g pohanky
    • 4 vejce
    • smetana
    • sádlo
    • sůl
    • pepř
    • majoránka
    • zelená petrželka
    • na posyp slanina brynza, ovčí sýr

    Krajová specialita z tradičních surovin našich předků - brambor, pohanky a ovčího sýra.
    Regionální specialita východní Moravy.

postup

  • Brambory uvaříme v osolené vodě do polotuha, oloupeme a nakrájíme na kostky. Pohanku opláchneme, nasypeme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem (asi 2 min.) a vložíme pod peřinu na půl hodiny. Následně smícháme s bramborem, vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme majoránku a petrželku a necháme zapéct na 250ºC asi 15 minut. Zalijeme osolenými rozšlehanými vejci se smetanou a pečeme dalších 20 minut při 200ºC. Osmažíme slaninu a porci posypeme, přidáme také rozdrolenou brynzu nebo strouhaný  ovčí sýr.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.