ZLATÝ KUCHAŘ 2023

ZLATÝ KUCHAŘ 2023

Vyhlášení osmého ročníku populárně gastronomické ankety časopisu GASTRO&HOTEL profi revue Zlatý kuchař se blíží. Kompletní výsledky vítězů budou zveřejněny 18. dubna v pražské kavárně Café Louvre na Národní třídě.


Anketu vyhlašuje redakce časopisu GASTRO&HOTEL profi revue pravidelně od roku 2013.
Porota každoročně uděluje ocenění šéfkuchařům v několika kategoriích – vedle hlavní kategorie (ZLATÝ KUCHAŘ), kde jsou vyhlášena první tři místa, uděluje čestné uznání za dlouhodobý přínos gastronomii (SÍŇ SLÁVY), objevuje nové talenty, oceňuje zahraniční kuchaře působící v českých kuchyních, cukráře a od loňského roku též foodtruckery. V letošním ročníku se vrací také populární volba veřejnosti, kde mohou svůj hlas poslat, oblíbeným restauracím i ostatní milovníci dobrého jídla.



V kategorii Síň gastronomické slávy jsou hlasy sečteny a my vám představíme vítěze. Stal se jím zcela zaslouženě Vladislav Stuparič.
Už před 50 lety se rozhodl stát kuchařem a kuchařině, jako řemeslu, se věnoval více jak 40 let. Práce pod kuchařskou čepicí mu umožnila pracovat s národními týmy kuchařů a cukrářů na návratu toho českého mezi elitní týmy Evropy i světa. Podařilo se, a po několika letech vozili medaile i z kuchařských olympiád, které se pořádají každé čtyři roky. Osobně počty medailí a ocenění nepokládá za důležité, i když každá a každé stálo hodně práce a každé a každého si váží. Byl členem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. V roce 1994 získal řád Rytíř mezinárodní Asociace mistrů poradců ve francouzské gastronomii. O rok později se stal Kuchařem roku. V roce 1996 získal bronzovou a stříbrnou medaili z kuchařské olympiády v Berlíně. V letech 1997–2000 byl kapitánem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. Jako šéfkuchař působil v hotelech Renaissance Praha a Panorama Praha. V roce 2009 otevřel vlastní kuchařské studio Atelier Culinari. Je akreditovaným komisařem pro mezinárodní soutěže pořádané Světovou asociací kuchařských svazů.

Autor: Gastro&Hotel