Čas receptu
- Doba přípravy
- 90 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
10
Ingredience
- Vepřové nožičky 6 ks
- Vepřové koleno 1 ks
- Nové kořeny 10 ks
- Pepř celý 10 ks
- Tymián sušený 1 čl.
- Bobkový list 4 ks
- Mrkev 2 ks
- Sůl
- Kvasný ocet 30 ml
- Celer 1 ks
- Petržel 2 ks
- Cibule 1 ks
- Kyselé okurky 1 ks
- Hrášek mražený 100 g
Vynikající a zdravý předkrm z vepřových nožiček a vepřového kolena, který podáváme s jemně krájenou cibulkou a octem.
Postup
Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev.
Vodu vylijte a natočtete do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne, ale nesmí se rozvařit, to by pak huspenina neztuhla. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky.
Vyvar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zeleninu. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem.
Ještě teplou huspeninu nalijte do formy, malý pekáček, forma na srnčí hřbet, nebo můžete použít i malé jednoporcové sklenice a dejte vše nejlépe přes noc do chladu. Huspenina nesmí zmrznout! Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvy vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvou nakrájenou cibulí a octem.
Vodu vylijte a natočtete do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne, ale nesmí se rozvařit, to by pak huspenina neztuhla. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky.
Vyvar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zeleninu. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem.
Ještě teplou huspeninu nalijte do formy, malý pekáček, forma na srnčí hřbet, nebo můžete použít i malé jednoporcové sklenice a dejte vše nejlépe přes noc do chladu. Huspenina nesmí zmrznout! Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvy vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvou nakrájenou cibulí a octem.