Pohančená kaše s mlékem

Pohančená kaše s mlékem

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
2
Ingredience
250–300 g pohanky
250 ml mléka
sůl
cukr moučka
máslo
Vápník, zinek, selen, železo, mangan, fosfor, draslík, měď… Lekli jste se, že jste se omylem začetli do nějaké chemické receptury? Nemusíte se obávat, k uvaření této kaše laboratoř potřebovat nebudete. Všechny uvedené prvky a vitamin B k tomu totiž obsahují pohanková semínka.


Postup

Pohanku zalijeme menším množstvím vody. Osolíme a přivedeme do varu. Poté přilijeme mléko a vaříme doměkka. Z uvařené kaše vykrajujeme noky a na talíři je pokropíme zbylým, nevyvařeným mlékem. Omastíme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem