Čas receptu
							- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
							6
							Ingredience
							1,5 kg vykuchaný kapr
80 g oleje
120 g másla
1 citron
0,2 l suchého červeného vína
sůl, bílý pepř
							80 g oleje
120 g másla
1 citron
0,2 l suchého červeného vína
sůl, bílý pepř
						Jihočeská specialita, kde se  netradičně používá k podlití  ryby červené víno a k ochucení citronová šťáva.
						
					
					Postup
					Očištěného a vykuchaného kapra opláchneme, nasekáme na porce, které osolíme a na horkém tuku opečeme po obou stranách. Opečeného kapra mírně podlijeme vodou, červeným vínem a podusíme. Šťávu ochutíme citronovou šťávou, dochutíme solí, zjemníme máslem a krátce ještě prohříváme pod pokličkou. Jihočeský kapr Jordán chutná nejlépe s různě upravenými brambory.
 
				
			