Plzeňský karbonát

Plzeňský karbonát

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
60 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 plátky hovězího masa, nejlépe z roštěnce, cca 150g 2 - 3 lžíce sádla nebo oleje 1 velká cibule 1 lžíce rajského protlaku 250 ml světlého piva hladká mouka na obalení sůl drcený pepř obloha 1 cibule, osmažená, nakrájená na kolečka 4 opečené párky příloha bramborová kaše, šťouchané brambory, vařené nebo pečené brambory, dušená rýže, pečivo, dušená zelenina, saláty z čerstvé zeleniny
Pochoutka, jejíž existenci neopomněl Bohumil Hrabal ve své próze Magická Praha, míří do vaší kuchyně! V pokrmu určeném pro pořádné chlapy nechybí chmelový mok. A aby byl pořádně výživný, je masový základ pro jistotu ještě obložen párky. Nejvhodnějším nápojem na zapití je pak samozřejmě pivo. Jak již název napovídá, jedná se o specialitu z Plzně.


Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a na části tuku dozlatova osmahneme. Plátky masa lehce naklepeme a po obvodu mělce nakrojíme, aby se při opékání nekroutily. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na připravený cibulový základ. Přidáme rajský protlak, zalijeme pivem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso rozdělíme na talíře, každou porci obložíme zvlášť osmaženými kroužky cibule a opečeným párkem. Maso přelijeme šťávou z piva a protlaku. Pro zvýraznění chuti můžeme před přípravou maso prošpikovat slaninou.<