Čas receptu
							- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 120 min
Počet porcí
							4
							Ingredience
							600 g hovězí kližky
3 lžíce sádla
2 velké cibule
1 lžíce rajského protlaku
gulášové koření
sůl
česnek
křen
4 plátky šunky (à 10 g)
60 g párků nebo klobásy
olej
cibule
příloha
Každou porci doplníme roličkou šunky se strouhaným křenem, plátky nakrájeného párku a kolečky cibule osmaženými v oleji
 
							3 lžíce sádla
2 velké cibule
1 lžíce rajského protlaku
gulášové koření
sůl
česnek
křen
4 plátky šunky (à 10 g)
60 g párků nebo klobásy
olej
cibule
příloha
Každou porci doplníme roličkou šunky se strouhaným křenem, plátky nakrájeného párku a kolečky cibule osmaženými v oleji
						Ptáte se, v čem je rozdíl mezi běžným hovězím gulášem a tímto, když základ receptu je stejný? Tato gulášová variace sází na výběr z uzenářských dobrot, a tak je známá klasika navíc ověnčená jemnou šunkou, voňavou klobáskou, řízným křenem a křupavou cibulkou. A určitě se s ní zavděčíte všem gulášovým fandům! Regionální pražská specialita.
						
					
					Postup
					Hovězí kližku nakrájíme na kostky. V kastrolu na sádle osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do které vložíme maso, protlak, česnek utřený se solí a gulášové koření. Podlijeme velmi malým množstvím vody. Zvolna dusíme ve vlastní šťávě. Necedíme.
				
			