Čas receptu
							- Doba přípravy
 - 60 min
 - Doba vaření
 - 30 min
 
Počet porcí
							10
							Ingredience
							Těsto:
175 g hladké mouky
31 g cukru
2 ks vajec
4 g instantního droždí
30 g mléka
Sůl
125 g másla
Drobenka:
100 g hrubé mouky
100 g cukru
10 g skořice
30 g másla
Krém:
100 g žloutky
400 g mléka
80 g cukru
250 g 33% smetany
150 g másla
							175 g hladké mouky
31 g cukru
2 ks vajec
4 g instantního droždí
30 g mléka
Sůl
125 g másla
Drobenka:
100 g hrubé mouky
100 g cukru
10 g skořice
30 g másla
Krém:
100 g žloutky
400 g mléka
80 g cukru
250 g 33% smetany
150 g másla
						Oblíbený pražský koláč , který se skládá s dvou dílu korpusu z jemného kynutého těsta, které se naplní jemným krémem, se po letech vrací do českých cukráren i na jídelní lístky restaurací. Recept i foto jsme získali od šéfcukrářky naší certifikované restaurace Yalta Craft Bistro, paní Františky Šádové.
						
					
					Postup
					Vše se zapracuje do hladkého těsta, které se následně nechá vykynout( 1 hodinu). Poté na plech s pečícím papírem vytvarujeme deset bochánku, ty potřeme vejcem a posypeme drobenkou a necháme opět kynout na trojnásobnou velikost. Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů 8 minut.
Mléko, žloutky, cukr z pozvolna přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí, následně přendáme do kotlíku a šleháme do vychladnutí, postupně přidáváme máslo. Když je vše hezky spojené, ručně do směsi zapracujeme vyšlehanou smetanu. Krém dáme odpočinout do lednice na cca 2 hodiny. Upečené a vychladnuté bochánky rozkrojíme a naplníme.
			Mléko, žloutky, cukr z pozvolna přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí, následně přendáme do kotlíku a šleháme do vychladnutí, postupně přidáváme máslo. Když je vše hezky spojené, ručně do směsi zapracujeme vyšlehanou smetanu. Krém dáme odpočinout do lednice na cca 2 hodiny. Upečené a vychladnuté bochánky rozkrojíme a naplníme.