Velikonoce v restauracích Czech Specials

Velikonoce v restauracích Czech Specials

Velikonoce se blíží a s nimi přicházejí nejen tradiční zvyky, ale i tradiční velikonoční jídla. Ale jaká jídla to vlastně jsou? Co bychom měli jíst o Velikonocích, a kde tyto lahůdky ochutnat? Nechte se provést velikonoční nabídkou některých restaurací certifikovaných v projektu Czech Specials.


Zavítejte 9.4. od 11:30 do 15:00 na Velikonoční brunch do restaurace Obecního domu a vyzkoušejte krém z mladého špenátu s medvědím česnekem, krutóny a olivovým olejem. Jako hlavní chod si můžete dát konfitovaný bok z bylinkového vepříka „Duroc“, tradiční nádivku s kopřivami a uzeným masem nebo roládu z králičího hřbetu pečené na hořčici a tymiánu s bramborovými plackami a  na závěr mazanec, beránka nebo mrkvový dortík s tvarohovým krémem.

                

Ve svém velikonočním menu restaurace Gusto Plzeňka nabízí až do 10.4. kohoutí consommé s trhaným masem, kořenovou zeleninou a domácími nudlemi a jako hlavní chod pak jehněčí lýtko pomalu tažené s cibulím česnekem, tymiáne, grilovanou šalotkou v červeném víně a gratinovanými brambory se špenátem. A jako dezert domácí čokoládový mousse s vaječným likérem.

Restaurace Kolštejn má ve své velikonoční nabídce vaječnou tlačenku s kousky vepřového kolene a jako hlavní chod konfitované králičí stehno, pažitkovou omáčku, pečený brambor grenaille se slaninou.

           

Hotel Selský dvůr nabízí mimo jiné i možnost objednání velikonočních specialit online. A v Pivovaru a restauraci
Ossegg si můžete zakoupit tradiční vaječný velikonoční likér. 

Hostinec U Hubálků zase láká své hosty na velikonoční balíčky s pečenou jehněčí roládou s mletým masem a pistáciovou krustou se smetanovým špenátem, kedlubnovým zelím, velikonoční nádivkou s uzeným a bramborovým koláčkem s krupkami, medvědím česnekem, majoránkou a sušenou slaninou.

               

Restaurace Zdejší kuchyně má ve své velikonoční nabídce kaštanový krém s medvědím česnekem nebo pečený plátek mazance na másle s jablečným rozvarem, karamelizovanými ořechy a šlehanou smetanou.

V Restaurantu Valdštejn si od 6. do 9.4. můžete pochutnat na hráškovém kapučínu s pěnou z medvědího česneku a uzeným lososem nebo konfitovaném jehněčím kolínku s bramborovým pyré a se špenátem.

Oslavit jaro a velikonoční svátky a přijeďte na Šumavu do Restaurace penzionu Avalanche a vyzkoušejte jejich  jehněčí speciality, tradiční nádivku a zelené pivo.

Pokud zavítáte k Máchovu jezeru, nenechte si určitě ujít velikonoční nabídku Hotelu Port - Jehněčí kolínko servírované s vinou omáčkou s pepřem a mrkvovo bramborovou kaší.  

Hotel Horizont v Peci pod Sněžkou si pro své hosty připravil zajímavou velikonoční nabídku v podobě zastřeného vejce na salátku z baby špenátu nebo pečeného králíka na slanině, špenát, zapečené brambory. A jako sladkou tečku - linecké vajíčko s tvarohovým krémem a mangovým pyré.

           

V Pivní restauraci Sou100 na pražském Žižkově mají po celý týden velikonoční speciality, jako třeba plněnou vepřovou panenku špenátem, medvědím česnekem a mandlemi se smaženými grenaillemi a omáčkou demi glace.

     

A ti z vás, kteří se chystají navštívit o Velikonocích nějaký hrad nebo zámek, se můžou zastavit třeba 9.4. na velikonočním jarmarku na Zámku Valeč nebo na velikonočních zabíjačkových hodech na hradě Vildštejn. Nebo si vychutnat luxusní velikonoční menu na Zámku Liblice, kde svým hostům připraví gratinované brambory s rozinkami, černým kořenem, špenátem a silnou šťávou a dezert v podobě tvarohu s máslovou drobenkou a omáčkou z vaječného likéru.

Tak dobrou chuť a krásné Velikonoce!