Jakkoliv starý Žižkov a s ním jeho restaurace mizí, není to konec téhle charizmatické čtvrti. Do jejího nového vzhledu zapadají podniky nové, jako je Sou100. V oslovujícím interiéru budoucnosti se daří zachovat rodinné stříbro české kuchyně, ale nejen to. Díky vnímavé obsluze i specifické náladě pražského Žižkova se zde usadila i nenapodobitelná atmosféra, která vždy byla doménou téhle čtvrti. Pokud budou růst podobné restaurace jako je Sou100 se znamenitou kuchyní i stejně znamenitou náladou, zůstane tu i nadále.
Staré žižkovské hospody se zažloutlými nepranými záclonkami, skomírající žárovkou pod u stropu a balíčky syrečků pod poklopem vedle výčepu pomalu vzaly za své. Rodí se restaurace nové, restaurace Žižkova třetího milénia.
Sou100 je jedna, která tento stav potvrzuje. Zvláštní název v mantinelech módních logotypů, nevšedně přes roh lomený interiér a odvážný design. Vlastně tu zmizel model otevřeného prostoru, jeho členění zlatavými skleněnými stěnami vytvořilo řadu menších „hospod v hospodě“ prozářených přízračným svitem. Je to možná proti duchu někdejších žižkovských „dupáren“, ovšem Sou100 tak jen potvrzuje trendy doby.
S dobou jde i tamní kuchyně. Ve tři roky existující hospodě od počátku nabízejí renezanci české tradice. Takže se tu potkáte s ikonickými recepturami, Nesmrtelná kulajda, nevšední guláš a mimořádná svíčková jsou stále pilíři nabídky. Vedle nich jsou však k mání i spousty masa, především burgery a grilovačky.
Narazíte také na inovované novinky tradičních receptur. Kachní prso s vlažným salátem z černé čočky, na másle smažený šest týdnů zrající sýr obalovaný v naší strouhance s domácí tatarskou omáčkou, dokonce narazíte i na šoulet. Na něm by nebylo nic až tolik divného, kdyby nebyl odvážně počeštěn. A sice lisovaným vepřovým bokem místo husího sádla a stehna, jak velí originál. Nám coby superkonzumentům vepřového to chutná jen což!
Ke starým obyčejům se hlásí i projev personálu. A sice i při největším nářezu prohodit se štamgastem pár slov, vyptat se na novinky. Tak, jak to bývalo, když o svých hostech věděla obsluha vše. Ale zpět k lístku. Ony ani ty dávné dobroty k pivu tak docela nezmizely. Třeba tvarůžky tu mají i dnes. Ale sofistikovaně ustrojené v podobě syrečkového tataráku s topinkami z kváskového chleba. Sousto dráždivého sýra a jeho souhra s lákající chutí báječných křupavých krajíčků, to vše zapité lokem bezchybně ošetřeného piva je úžasné. Nevěříte? Stačí málo, zajít do Štítného ulice a v lokálu Sou100 poznat vše na vlastní kůži.
Štítného 11/625, Praha 3 130 00
tel.: 723 105 660, e-mail: info@sou100zizkov.cz
www.sou100zizkov.cz
![sou2.jpg sou2.jpg](/getattachment/b6fb476f-cf18-4fc5-b150-db807d79c7a8/sou2.jpg)
![sou5.jpg sou5.jpg](/getattachment/1fd8eac0-5ec9-4b94-bafd-d8261b52ee61/sou5.jpg)
Sou100 je jedna, která tento stav potvrzuje. Zvláštní název v mantinelech módních logotypů, nevšedně přes roh lomený interiér a odvážný design. Vlastně tu zmizel model otevřeného prostoru, jeho členění zlatavými skleněnými stěnami vytvořilo řadu menších „hospod v hospodě“ prozářených přízračným svitem. Je to možná proti duchu někdejších žižkovských „dupáren“, ovšem Sou100 tak jen potvrzuje trendy doby.
![sou8.jpg sou8.jpg](/getattachment/a9ced260-77eb-46d2-9d16-d79100de0e92/sou8.jpg)
![sou10-1.jpg sou10-1.jpg](/getattachment/6c029015-5129-4372-8de0-c0960c36166d/sou10-1.jpg)
S dobou jde i tamní kuchyně. Ve tři roky existující hospodě od počátku nabízejí renezanci české tradice. Takže se tu potkáte s ikonickými recepturami, Nesmrtelná kulajda, nevšední guláš a mimořádná svíčková jsou stále pilíři nabídky. Vedle nich jsou však k mání i spousty masa, především burgery a grilovačky.
![sou1.jpg sou1.jpg](/getattachment/0d431dd7-bffb-44dd-9a22-6c54f6fda20b/sou1.jpg)
![sou7.jpg sou7.jpg](/getattachment/e2fb7c0c-4178-4732-9aa2-0308187cd507/sou7.jpg)
Narazíte také na inovované novinky tradičních receptur. Kachní prso s vlažným salátem z černé čočky, na másle smažený šest týdnů zrající sýr obalovaný v naší strouhance s domácí tatarskou omáčkou, dokonce narazíte i na šoulet. Na něm by nebylo nic až tolik divného, kdyby nebyl odvážně počeštěn. A sice lisovaným vepřovým bokem místo husího sádla a stehna, jak velí originál. Nám coby superkonzumentům vepřového to chutná jen což!
![sou9.jpg sou9.jpg](/getattachment/a408c312-1a07-4eb5-9d94-04a96d3e8314/sou9.jpg)
![sou4-1.jpg sou4-1.jpg](/getattachment/a045c3de-8d64-4a85-bf3c-6ea7d07b51d6/sou4-1.jpg)
Ke starým obyčejům se hlásí i projev personálu. A sice i při největším nářezu prohodit se štamgastem pár slov, vyptat se na novinky. Tak, jak to bývalo, když o svých hostech věděla obsluha vše. Ale zpět k lístku. Ony ani ty dávné dobroty k pivu tak docela nezmizely. Třeba tvarůžky tu mají i dnes. Ale sofistikovaně ustrojené v podobě syrečkového tataráku s topinkami z kváskového chleba. Sousto dráždivého sýra a jeho souhra s lákající chutí báječných křupavých krajíčků, to vše zapité lokem bezchybně ošetřeného piva je úžasné. Nevěříte? Stačí málo, zajít do Štítného ulice a v lokálu Sou100 poznat vše na vlastní kůži.
Štítného 11/625, Praha 3 130 00
tel.: 723 105 660, e-mail: info@sou100zizkov.cz
www.sou100zizkov.cz