Pivovar Řevnice

Pivovar Řevnice

Nedaleko metropole ve vyhledávané výletní oblasti Pražáků, Řevnicích, se zrodil lákající gastronomický subjekt. Minipivovar s restaurací. Elegantní tamní piva, třeba lehká citrusovo chmelová Šestka, dokonale zaženou žízeň. Navíc po první sklenici mámivě svádějí k dalšímu pití. Široký sortiment tradičních českých receptur je zkombinován s hity na bázi cizokrajných kuchyní. Třeba květákovým kari s kokosovým mlékem, mrkví a cibulí, jasmínovou rýží a koriandrem. Svou roli odvádí i dobový náladotvorný interiér.


Jednu z nejlákavějších přírodních oblastí příměstských výletů v okolí metropole jsou Řevnice. Do kolekce tamních přitažlivých míst přibylo v roce 2018 další. V bývalé nádražní budově vznikl minipivovar s příjemnou restaurací a zahrádkou. Ale hlavně se znamenitou kuchyní. 
 
rev2.jpg     rev2a.jpg

Přitažlivý interiér pravé vesnické hospody pojednaný v působivém retro stylu, se zčásti historizujícím mobiliářem není příliš velký. O to víc se v něm  - a samozřejmě na zahrádce - točí především o víkendu desítky a desítky hostů. Je také proč. Obsáhlá nabídka jídel má široký záběr, od masožroutů po vegetariány si tu svůj oběd najde každý. 
 
rev3.jpg     rev4.jpg

Položky grilovaných mas a burgerů se těší velkému zájmu, ovšem stejně žádané jsou tu receptury tradiční české kuchyně. Hodně ale zde jdou i uzeniny, především párky. V mantinelech toho, jaký má párek být, splňují vše žádané. Opravdu dobrý párek totiž musí krom až návykového pocitu z dobré uzeniny splňovat ještě jednu prazvláštnostní vlastnost. Může být konzumován rukou, jak k tomu krom jiného zjevně navádí logo kdysi po dlouhou dobu nejvyhlášenějšího výrobce z Kostelce. Přitom však na prstech nesmí ulpět ani stopa mastnoty. A zdejší párky od místního řezníka právě takové jsou. Navíc s báječně obilím vonícím lahodným chlebem s křupavou kůrkou z Pekařství Jarolímek! Když se vám na první pohled zdáli tři nožičky moc, udiví vás, jak rychle jste se s nimi vypořádali. 
 
rev7.jpg     rev9.jpg

Mezi často se měnícími recepturami hlavních jídel se vždy objeví alespoň jedna všem známá rána jistoty. Tentokrát to byla koprovka. S měkkým vláčným masem, vejcem, o němž svítící barva žloutku až vyzývavě hlásala volný chov, a vařeným bramborem. Koprová omáčka je sice zhusta provázena knedlíkem, pravda. Ovšem opravdu dobrý brambor, navíc vždy čerstvě vařený jako, zde je sametové omáčce a uměřeným výrazem kopru přinejmenším stejně dobrým parterem. Pak třeba ještě štrúdl, všechno zapít některým z čepovaných místních piv, pokochat se nakažlivým úsměvem servírky – a dobrý pocit je úplný. Na zahrádce přitom zapomenete na hluk co čtvrt hoďky projíždějících vlaků… 
 
rev8.jpg

Pivovar Řevnice
Pod Lipami 71, Řevnice 252 30
tel.: 702 265 782, e-mail pivovar@corsorevnice.cz
​​​​​​​https://www.pivovar-revnice.cz
otevřeno: Ne – Čt 11.00 - 22.00, Pá – So 11.00 - 23.00


Autor: Milan Ballík