Před námi jsou pololetní a jarní prázdniny, které mnozí z nás využijí k výletům do českých hor. Kromě sportovních výkonů a pobytu na čerstvém vzduchu, můžeme náš pobyt využít i ke gastronomickým zážitkům.
Kde jinde ochutnat některou zajímavou regionální specialitu, než právě na horách? Co může lépe zahřát a zasytit, než výborná vydatná horká polévka? Česká kuchyně jich má nespočet, a ty nejlepší recepty jsou spjaté právě s kdysi velmi chudými horskými kraji, kde polévka bývala mnohdy jediným jídlem za den.
Budeme-li v Krkonoších, musíme určitě ochutnat „Krkonošské kyselo“, které za svoji nezaměnitelnou chuť vděčí chlebovému kvásku, nechybí v ní ani vejce, brambory a samozřejmě houby. V mrazivých dnech zde určitě oceníme i česnekový „Oukrop“. Šumava, ale i Jeseníky, nás zase pozvou na vydatnou smetanovou „ Kulajdu“, plnou brambor, hub a korunovanou zastřeným vejcem, v Jeseníkách se ptejte i po Starohorské čočkové polévce, kterou vám v restauracích pokaždé uvaří v jiné místní variaci. V Beskydech utěšíte hlad po celodenním lyžování „Valašskou kyselicou“, zelňačkou s výbornou klobáskou.
Česká kuchyně má co nabídnout a my máme stále co objevovat! Dobrou chuť!
Czech Specials doporučuje:
www.hotely-srni.cz
www.lanterna.cz
www.horal-hotel.cz
www.hotelhorizont.cz
![krkonosske-kyselo-2.jpg krkonosske-kyselo-2.jpg](/getattachment/05bfd87a-f64e-4a6f-8f91-8302a66cc252/krkonosske-kyselo-2.jpg)
![Starohorska-cockova-polevka1b.jpg Starohorska-cockova-polevka1b.jpg](/getattachment/0b597dd8-6a53-49c1-ba07-deb394175ae4/Starohorska-cockova-polevka1b.jpg)
Budeme-li v Krkonoších, musíme určitě ochutnat „Krkonošské kyselo“, které za svoji nezaměnitelnou chuť vděčí chlebovému kvásku, nechybí v ní ani vejce, brambory a samozřejmě houby. V mrazivých dnech zde určitě oceníme i česnekový „Oukrop“. Šumava, ale i Jeseníky, nás zase pozvou na vydatnou smetanovou „ Kulajdu“, plnou brambor, hub a korunovanou zastřeným vejcem, v Jeseníkách se ptejte i po Starohorské čočkové polévce, kterou vám v restauracích pokaždé uvaří v jiné místní variaci. V Beskydech utěšíte hlad po celodenním lyžování „Valašskou kyselicou“, zelňačkou s výbornou klobáskou.
![Krkonossky-oukrop-5.jpg Krkonossky-oukrop-5.jpg](/getattachment/d0d36b02-c2ad-423b-891f-cea8d7f81435/Krkonossky-oukrop-5.jpg)
![kyselica-jpeg.jpg kyselica-jpeg.jpg](/getattachment/e0c3c042-54fd-45b5-a79c-175d65a5815e/kyselica-jpeg.jpg)
Česká kuchyně má co nabídnout a my máme stále co objevovat! Dobrou chuť!
Czech Specials doporučuje:
www.hotely-srni.cz
www.lanterna.cz
www.horal-hotel.cz
www.hotelhorizont.cz