Společnost JLV, nositelka certifikátu Czech Specials, letos slaví již 60. výročí. Pro rok 2019 připravila ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR (AKC ČR) pořádnou jízdu – sezónní nabídky letos sestavil úspěšný Juniorský národní tým AKC ČR.
Mladí kuchaři v čele s Vojtou Petrželou, který je trojnásobný vítěz soutěže Gastro Junior, vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef a mistr světa v carvingu (kreativním vyřezávání), připravili nové menu pro rok 2019, které bude v nabídce restauračních vozů a bistrovozů Českých drah. Mladí kuchaři připravili sezónní polévku – karotkový krém se zázvorem, chilli a kokosem. Vlajkovou lodí nové sezónní nabídky bude bezesporu telecí krk Bourguignon, opečené škubánky se slaninou, stříbrné cibulky se zeleninou a žampióny. Milovníky tradiční české kuchyně jistě potěší uzená vepřová krkovice s křenovou omáčkou a žemlovými knedlíky. Pro příznivce bezmasých pokrmů jsou připraveny špenátové lasagne s ricottou a slunečnicovými semínky. A dezert ke kávě či čaji? Povidlové taštičky s oříšky, máslem a šlehanou smetanou budou jistě důstojnou tečkou za celým menu. Jen pro zajímavost – nejprodávanějším českým jídlem na palubě českých vlaků je doma i v zahraničí svíčková na smetaně.
![uzene-kren-jlv.jpg uzene-kren-jlv.jpg](/getattachment/30d5bcd2-21ff-41b8-80a2-6f6105d25994/uzene-kren-jlv.jpg)
![tasticky-jlv-2.jpg tasticky-jlv-2.jpg](/getattachment/5090f6dd-82b7-443a-816c-7835299d7d05/tasticky-jlv-2.jpg)