O imunitě se dnes mluví každý den. Každý se o ní zajímá, chce ji posilovat a pokud ji nemá, tak znovu získat. Málokdo ví, že nám k ní mohou dopomoci i některé známé druhy koření a bylinek, které naše pokrmy nejen dochutí, ale dokážou zlikvidovat i viry, zákeřné plísně a bakterie.
Většinu koření k nám ve středověku přivezli arabští obchodníci, tak dlouho naše kuchyně zná například pepř, skořici, badyán a koriandr, později i kurkumu. O posílení imunity se však rychle postará i hořčičné semínko, majoránka a její rodná sestra dobromysl, neboli oregano. V současné době se zkoumají i účinky kmínu, který patří k nejoblíbenějšímu koření v české tradiční kuchyni. Proto vařte a jezte česká jídla, nejen, že jsou výborná, ale ještě jimi posílíte svoji imunitu!
![2-koreni-badyan.jpg 2-koreni-badyan.jpg](/getattachment/e51517a2-0664-41ae-ac28-6dd83990dc95/2-koreni-badyan.jpg)
![3-koreni-kmin-1.jpg 3-koreni-kmin-1.jpg](/getattachment/4840f104-5ce3-4bc8-b69f-cfd463893460/3-koreni-kmin-1.jpg)
![4-koreni-kachna-1.jpg 4-koreni-kachna-1.jpg](/getattachment/09a6ae97-1aa7-4df6-a77f-938c8f11be2e/4-koreni-kachna-1.jpg)