Kdo tu restauraci nenavštívil, nebyl v Praze! I tak by se dal interpretovat věhlas Pinkasů. Podnik, který první plzeňské pivo načepoval roku 1843 a od té doby je má na čepu nepřetržitě. Stejně proslavena je restaurace i díky své znamenité kuchyni.
O tuto slávu se zasloužila už roku 1882 manželka tehdy nového vlastníka Františka Brabce. Ten toho roku hospodu převzal od Jakuba Pinkase.
Paní Karolína Brabcová dala podniku do vínku znamenitou kuchyni s mnoha úžasnými recepty. Pravda, telecí ledvinu, zaječí pacičky, zadělávané dršťky už na menu nenajdete, ale některé jiné drží šéfkuchař Robert Koura na lístku dodnes. Hitem jsou smažená jablíčka v pivním těstíčku, tu a tam si je jako zpestření dopřávají i zarytí masožrouti z řad štamgastů. Ovšem i současný sortiment Kourovy kuchyně stojí za vyzkoušení. Vedle vyhlášené, časem prověřené dršťkové polévky je to Pinkasovský guláš Na ten původní kuchaře Kadavého se kdysi, když restaurace otevírala v sedm hodin ráno stály fronty.
Současným favoritem kuchyně jsou vepřová žebra v medové marinádě. Ovšem ne taková, na jaká narazíte kdekoliv jinde. Šéfkuchař je nejprve jsou namarinuje za syrova, pak podusí v páře, znovu namarinuje a na závěr upeče. Jaká že jsou? Jedinečná, maso se jen rozpadá a otrlejší zvládnou sníst i kosti, tak jsou křehké. Oč déle příprava žebírek trvá, o to více chutnají.
Chybí vám zmínka o kvalitě zdejšího piva? Záměrně. Je totiž tak známé, že není třeba sdělovat něco, co každý jen troch zasvěcený piják dávno ví. V působivém prostředí všech prostor rozlehlé restaurace s péčí opečováváni pozorným perzonálem a rozvášněni mimořádným plzeňským ležákem se budete cítit jako tenkrát… Když se v kuchyni otáčela paní Karolína Brabcová a lokálem zněly bujaré hlasy konzumentů i pijácké popěvky. Dnes máte navíc k dispozici nevšední bonus – úžas budící gotickou zahradu, kde je vždy příjemný chládek a oslovující atmosféra. Přidejte si k tomu cokoliv ze zdejší kuchyně, jednu dvě sklenice „plzničky“ – a prožitek je dokonalý.
Jestliže máte cestu do metropole, naplánujte si návštěvu U Pinkasů. Při posezení - třeba v chládku mimořádné zahrádky mezi gotickými opěráky kostela Paní Marie Sněžné - bude jistě chutnat celé rodině.
U Pinkasů
Jungmannovo nám. 15/16 Praha 1, 110 00
tel.: +420 221 111 152, e-mail: provoz@upinkasu.cz
http://www.upinkasu.cz
otevřeno Po - Ne 10:00 – 22:00
![4.jpg 4.jpg](/getattachment/49721136-50dd-415b-9eeb-e66dfcd73380/4.jpg)
![5-1.jpg 5-1.jpg](/getattachment/3f9c3a66-4245-4fdd-81b8-c654a17cbf07/5-1.jpg)
Paní Karolína Brabcová dala podniku do vínku znamenitou kuchyni s mnoha úžasnými recepty. Pravda, telecí ledvinu, zaječí pacičky, zadělávané dršťky už na menu nenajdete, ale některé jiné drží šéfkuchař Robert Koura na lístku dodnes. Hitem jsou smažená jablíčka v pivním těstíčku, tu a tam si je jako zpestření dopřávají i zarytí masožrouti z řad štamgastů. Ovšem i současný sortiment Kourovy kuchyně stojí za vyzkoušení. Vedle vyhlášené, časem prověřené dršťkové polévky je to Pinkasovský guláš Na ten původní kuchaře Kadavého se kdysi, když restaurace otevírala v sedm hodin ráno stály fronty.
![drstkova.jpg drstkova.jpg](/getattachment/11e7d5c5-baa3-484f-ba8c-8a39cccf7a88/drstkova.jpg)
![jablicka.jpg jablicka.jpg](/getattachment/1f9dbdb2-b99a-479d-a931-567ae6966205/jablicka.jpg)
Současným favoritem kuchyně jsou vepřová žebra v medové marinádě. Ovšem ne taková, na jaká narazíte kdekoliv jinde. Šéfkuchař je nejprve jsou namarinuje za syrova, pak podusí v páře, znovu namarinuje a na závěr upeče. Jaká že jsou? Jedinečná, maso se jen rozpadá a otrlejší zvládnou sníst i kosti, tak jsou křehké. Oč déle příprava žebírek trvá, o to více chutnají.
![zebra.jpg zebra.jpg](/getattachment/3eff1001-72b2-4977-b0a3-0c54ddd04468/zebra.jpg)
![7.jpg 7.jpg](/getattachment/7cfbe07d-8f7d-4647-94d7-5fda54182f71/7.jpg)
Chybí vám zmínka o kvalitě zdejšího piva? Záměrně. Je totiž tak známé, že není třeba sdělovat něco, co každý jen troch zasvěcený piják dávno ví. V působivém prostředí všech prostor rozlehlé restaurace s péčí opečováváni pozorným perzonálem a rozvášněni mimořádným plzeňským ležákem se budete cítit jako tenkrát… Když se v kuchyni otáčela paní Karolína Brabcová a lokálem zněly bujaré hlasy konzumentů i pijácké popěvky. Dnes máte navíc k dispozici nevšední bonus – úžas budící gotickou zahradu, kde je vždy příjemný chládek a oslovující atmosféra. Přidejte si k tomu cokoliv ze zdejší kuchyně, jednu dvě sklenice „plzničky“ – a prožitek je dokonalý.
![u-pinkasu-tym-historicky.jpg u-pinkasu-tym-historicky.jpg](/getattachment/498334d2-d410-4fb2-9dce-10afbe4511a3/u-pinkasu-tym-historicky.jpg)
Jestliže máte cestu do metropole, naplánujte si návštěvu U Pinkasů. Při posezení - třeba v chládku mimořádné zahrádky mezi gotickými opěráky kostela Paní Marie Sněžné - bude jistě chutnat celé rodině.
U Pinkasů
Jungmannovo nám. 15/16 Praha 1, 110 00
tel.: +420 221 111 152, e-mail: provoz@upinkasu.cz
http://www.upinkasu.cz
otevřeno Po - Ne 10:00 – 22:00