Výjimečná 4hands dinner dvou silných osobností evropské gastronomie – slovinská šéfkuchařka Ana Roš a Oldřich Sahajdák, předseda spolku Nová česká a šéfkuchař La Degustation Bohême Bourgeoise.
Ana a Oldřich spojí síly v šestichodovém menu, které propojí slovinskou a
českou kuchyni, sezónnost a barevnost obou zemí.


Spolek Nová česká usiluje o to, aby česká kuchyně byla odlehčená, sebevědomá a viditelná i za hranicemi. Proto přichází Ana Roš – žena, která dokázala dát Slovinsko na gastronomickou mapu světa. Modernizovala slovinskou kuchyni, propojila ji s farmáři a chovateli a stala se symbolem jejího nového sebevědomí. Její role patronky Nové české je tak klíčová a její osobní účast při první velké akci spolku je obrovským gestem podpory.
Večeře má navíc charitativní rozměr. Výtěžek podpoří projekty spolku – besedy a vaření s učni přímo na školách, pop- upy v jídelnách, bližší spolupráci s farmáři, objevování a propagaci českých surovin i pořádání odborného fóra, které propojí českou gastronomickou scénu.
Jsme hrdí, že i Czech Specials může být součástí této akce i aktivit spolku.
českou kuchyni, sezónnost a barevnost obou zemí.




Spolek Nová česká usiluje o to, aby česká kuchyně byla odlehčená, sebevědomá a viditelná i za hranicemi. Proto přichází Ana Roš – žena, která dokázala dát Slovinsko na gastronomickou mapu světa. Modernizovala slovinskou kuchyni, propojila ji s farmáři a chovateli a stala se symbolem jejího nového sebevědomí. Její role patronky Nové české je tak klíčová a její osobní účast při první velké akci spolku je obrovským gestem podpory.
Večeře má navíc charitativní rozměr. Výtěžek podpoří projekty spolku – besedy a vaření s učni přímo na školách, pop- upy v jídelnách, bližší spolupráci s farmáři, objevování a propagaci českých surovin i pořádání odborného fóra, které propojí českou gastronomickou scénu.
Jsme hrdí, že i Czech Specials může být součástí této akce i aktivit spolku.