Špetrnky

Špetrnky

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
10 min
Počet porcí
4
Ingredience
2 - 3 rohlíky (nejlépe tmavé)
16 - 20 plátků libové slaniny
sladká paprika
12 sušených švestek nebo 6 čerstvých.
Přivezli jste si z toulek po Valašsku vizovickou slivovici a chystáte se s ní uctít hosty? Pak určitě přijdou vhod Špetrnky, které k ní neodmyslitelně patří. Chuťovky zahalené v křupavém kabátku z libové slaniny mají stejný základ jako tradiční destilát - švestky. Lépe ladící dvojici byste těžko hledali! Regionální specialita ze střední Moravy.


Postup

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme sušenou švestku (možno i půlky čerstvých švestek), zabalenou v tenkém plátku libové slaniny. Špetrnky dáme na plech a prudce zapečeme. Poté před podáváním lehce posypeme sladkou paprikou. Pokud kolečka z rohlíků nejdříve nasucho opečete, nemusíte již špetrnky zapékat.