Karlovarský guláš

Karlovarský guláš

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
120 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g hovězího masa
100g cibule
50 g tuku
mletá paprika
sůl
asi 500 ml hovězího vývaru
50 g hladké mouky
150 ml smetany
80 g kysané smetany příloha
máslové noky, karlovarský knedlík, dušená rýže
V pokrmu pocházejícím ze známého lázeňského města nehledejte příchuť blahodárných minerálních vod. Místo nich v guláši najdete energeticky podstatně vydatnější smetanu, kterou můžete ještě „podpořit“ knedlíkem (jak jinak než karlovarským) či máslovými nočky. Procházka po kolonádě bude pak velmi vítaná!


Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku orestujeme dozlatova. Přidáme maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany.