Bramborové škvarkové knedlíky

Bramborové škvarkové knedlíky

Čas receptu
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
4
Ingredience
1 kg umletých vařených brambor
50 dkg krupice
2 vejce
15 dkg umletých škvarků
3 housky nakrájené na kostičky
2 - 3 lžíce mléka
olej
 
Brambory byly dlouho nejsnáze dostupnou surovinou, a proto se z nich vařilo mnoho dnes již zapomenutých pokrmů. Brambory, čerstvě umleté škvarky a pár vajec stačí pro přípravu tohoto vynikajícího a jednoduchého receptu ze střední Moravy.


Postup

Vše zpracujeme dohromady, je-li těsto tuhé, přidáme trochu mléka, je-li řídké, přidáme krupici. Děláme menší knedlíčky, které vaříme asi 20 minut. Místo škvarků můžeme knedlíky plnit jemně nasekaným uzeným masem nebo mletým, tučnějším salámem. Sypeme osmaženou cibulkou a doplníme kysaným zelím