Овощные коктейли
для весеннего очищения организма
 
Фермерские рынки
предлагают не только качественные местные овощи и фрукты
 
Приходит время пированья
традиционные и волшебные блюда
 
Весенние травы
и их использование на кухне
 
Пиво как ингредиент в приготовлении пищи
 
Кабан под шиповниковым соусом
 

Новости

Где поесть хорошо во время путешествия по Чехии?

Подписка на новости

Подпишитесь на нашу рассылку, и мы будем периодически отправлять новые статьи на электронную почту

 
Novým šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna je Josef Tydlačka
 
Spa hotel Lanterna, který je součástí Resortu Valachy v beskydských Velkých Karlovicích a jehož restaurace Vyhlídka je certifikována v projektu Czech Specials, má nového šéfkuchaře. Hotelovou kuchyni nově vede 33letý Josef Tydlačka, který v Lanterně působí patnáct let, z toho tři roky byl zástupcem šéfkuchaře a v posledním roce výkonným šéfkuchařem. Byl také autorem velmi úspěšného menu První republika, které bylo nabízeno při nedávném Karlovském gastrofestivalu. Dosavadní šéf Pavel Václavík hotel opouští po 22 letech, aby se nadále věnoval vlastnímu podnikání v gastronomickém oboru a v poradenství. Stejně jako jeho předchůdce je Josef Tydlačka valašským patriotem, zastáncem moderní krajové gastronomie „Profilujeme se moderní valašskou gastronomií z čerstvých surovin, spolupracujeme s regionálními dodavateli a farmáři, pořádáme degustační večery pro gurmány, spolupracujeme s předními vinaři i michelinskými šéfkuchaři. Rádi k nám jezdí milovníci kvalitní gastronomie a wellness, s kuchyní jsou spokojeni a tuto linii určitě chci zachovat. Rád pracuji třeba se zvěřinou a jehněčím masem, ale také mě baví klasika – nejrůznější omáčky“, popisuje Josef Tydlačka.
.