Jaro v české kuchyni Po zimě tíhne každý k lehčím a zdravějším jídlům, zvláště, když se začíná na pultech i na zahradách objevovat první jarní zelenina.
Osobnosti české gastronomie včera a dnes Doma se vždy jídávalo znamenitě..., aneb Martin Hoffmeister. Co se musí stát, aby muž s více než slibně rozjetou kariérou režiséra Krátkého filmu zčistajasna změnil obor činnosti, navíc na tomu původnímu hodně vzdálený? Navíc mimořádně úspěšně.
Medvědí síla Jeho latinské jméno je Allium ursinum, říká se mu divoký česnek nebo medvědí česnek. Proč právě medvědí? Někde se píše, že pro jeho sílu, ale pravdou je, že se jím po probuzení ze zimního spánku medvědi rádi krmí, a tak pročišťují svá zlenivělá střeva. I když by se mohlo zdát, že je medvědí česnek pomíjivým módním hitem, opak je pravdou.
Velikonoční pečení Velikonoční svátky v české kuchyni vždy byly a dodnes i jsou plné domácího vaření a pečení. Dodržují se zvyky i dávné tradice, i když mladší generace už možná ani neví s čím ten který zvyk vlastně souvisí.