Vajíčkový salát
 
Jarní chřest se šunkou
 
Chřestový krém
 
Punčový dort
 
Koprová omáčka a vařeným vejcem
 
České zákusky
 
Vývar s petrželovým kapáním
 
Telecí kýta po pražsku
 
Hovězí vývar
 
Kachna pečená
 
Jehněčí medailonky v zelenině
 
Candát na červené čočce
 
České zákusky
České zákusky
 
Obložené chlebíčky
 
Smažená jablíčka
 
Hovězí maso s okurkovou omáčkou
 
Zabíjačkové pochoutky
 
Domácí sekaná
 
Buchty s povidly a tvarohem
 
Smažená jablíčka
 
Šulky aneb zelné závitky
 
Svíčková na smetaně
 

Aktuality

U Labutě Přerov známý skrze produkty pivovaru Zubr se dostal i na mapu velké gastronomie republiky. A to skrze restauraci U labutě, jejíž jméno skloňují všichni mlsní. Tradiční české receptury mají takové renomé, že svíčková paní Vanderkové se dokáže po zážitku zde vlomit mezi babiččina králíka na černo a maminčinu rajskou! Připravit českou klasiku tak, že se dokáže srovnat s kuchyní té které rodiny neumí kdekdo. Šimkovi s jejich týmem U labutě však ano.

Restaurace Triton – hotel Adria Jímavý antický příběh lásky vyvedený na stěnách podzemní restaurace Triton v hotelu Adria vám vezme dech. Sotva se vzpamatujete, atakuje vaše smysly mimořádná kuchyně Tomáše Horáka. Tři různá meníčka mezi kterými budete jen těžko rozhodovat jsou provázena citlivě zvolenými víny. Pokud smím radit, zvolte menu Moderní česká kuchyně. Objevíte její současnou krásu v podobě do dneška umně přetavených historických receptur a specifiku domácích surovin v jejich mimořádné souhře.

Hostinec u Vlachů V klidném místě pod vrchy Českomoravské Vysočiny leží Jamné. Místo, jehož devizou je Hostinec u Vlachů. V roce 2022 slaví sto dvacet let od svého založení a když tam zavítáte, pochopíte proč. Kuchyně s nejvyšším puncem tradice, se zaměřením na regionální klasiku receptur a surovin Vysočiny. Vyberte si cokoliv a budete spokojeni, ne-li uneseni celou atmosférou Hostince. Korunovat den můžete tak, že si v Předklášteří prohlédnete uchvacující portál kostela Nanebevzetí Panny Marie v klášteře Porta Coeli.

Francouzská restaurace hotelu Alexandria Luhačovice Nevelké místo s velkými možnostmi, to jsou Luhačovice. Mezi ozdravné procedury lze určitě považovat návštěvu Francouzské restaurace hotelu Alexandria. Atmosféra malebného sálu, receptury české kuchyně udivující svou jednoduchostí a skladbou i espritní výkon obsluhy. Je možné, že po návratu domů se většině z třiatřiceti tisíc každoročních návštěvníků od druhého dne začne stýskat. Jestli po vodě léčivých pramenů nevím, po nevšedních chvílích a báječných jídlech ve Francouzské restauraci docela jistě.

Vybrané recepty

 


 

Kde se dobře najíst při cestování po Česku?

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.