U Labutě Přerov známý skrze produkty pivovaru Zubr se dostal i na mapu velké gastronomie republiky. A to skrze restauraci U labutě, jejíž jméno skloňují všichni mlsní. Tradiční české receptury mají takové renomé, že svíčková paní Vanderkové se dokáže po zážitku zde vlomit mezi babiččina králíka na černo a maminčinu rajskou! Připravit českou klasiku tak, že se dokáže srovnat s kuchyní té které rodiny neumí kdekdo. Šimkovi s jejich týmem U labutě však ano.
Restaurace Triton – hotel Adria Jímavý antický příběh lásky vyvedený na stěnách podzemní restaurace Triton v hotelu Adria vám vezme dech. Sotva se vzpamatujete, atakuje vaše smysly mimořádná kuchyně Tomáše Horáka. Tři různá meníčka mezi kterými budete jen těžko rozhodovat jsou provázena citlivě zvolenými víny. Pokud smím radit, zvolte menu Moderní česká kuchyně. Objevíte její současnou krásu v podobě do dneška umně přetavených historických receptur a specifiku domácích surovin v jejich mimořádné souhře.
Hostinec u Vlachů V klidném místě pod vrchy Českomoravské Vysočiny leží Jamné. Místo, jehož devizou je Hostinec u Vlachů. V roce 2022 slaví sto dvacet let od svého založení a když tam zavítáte, pochopíte proč. Kuchyně s nejvyšším puncem tradice, se zaměřením na regionální klasiku receptur a surovin Vysočiny. Vyberte si cokoliv a budete spokojeni, ne-li uneseni celou atmosférou Hostince. Korunovat den můžete tak, že si v Předklášteří prohlédnete uchvacující portál kostela Nanebevzetí Panny Marie v klášteře Porta Coeli.
Francouzská restaurace hotelu Alexandria Luhačovice Nevelké místo s velkými možnostmi, to jsou Luhačovice. Mezi ozdravné procedury lze určitě považovat návštěvu Francouzské restaurace hotelu Alexandria. Atmosféra malebného sálu, receptury české kuchyně udivující svou jednoduchostí a skladbou i espritní výkon obsluhy. Je možné, že po návratu domů se většině z třiatřiceti tisíc každoročních návštěvníků od druhého dne začne stýskat. Jestli po vodě léčivých pramenů nevím, po nevšedních chvílích a báječných jídlech ve Francouzské restauraci docela jistě.