Zapečené klobásy frenštátské - recept

Specialita regionu Severní Morava a Slezsko

Specialita z regionu

Hodnocení speciality

hlasovalo
4 lidí
Doba přípravy:120 min
Doba vaření:20 min
Počet porcí:4

Do kynutého těsta v tomto receptu nedáme zavařeninu ani ovoce, ale kvalitní domácí klobásku. Takový nedělní moučník pro muže.

Suroviny:

kynuté těsto:
1/4 l mléka
2 žloutky
3 lžíce oleje
5 dkg droždí
50 dkg výběrové hladké mouky
500 g kvalitní skopové domácí klobásky
sůl

Postup:

Do mírně zahřátého mléka dáme všechny přísady, kvasnice rozdrobíme a hned dobře propracujeme, pak necháme v teple vykynout. Na vále opět propracujeme, vyválíme placku jako na závin, do které zabalíme 50 dkg dobré klobásy. Zabalíme, potřeme vejcem a necháme ještě kynout. Pečeme dozlatova.

Přihlásit přes facebook
Opište prosím kód z obrázku