Rajská omáčka s hovězím masem

Rajská omáčka s hovězím masem
Send by e-mail
    Obyčejné jídlo, které se dá připravit neobyčejným způsobem. Rajskou najdeme v jídelníčku školní kuchyně stejně jako v luxusní restauraci, a tak i podle naturelu mistra vařečky může jít o kulinářský zážitek nebo jen o jídlo, které neurazí, ani nepotěší…

postup

  • 1. Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru.

    2. V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak, kečup a perníkové koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí. Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

    Kam dál:

    Recept - svíčková omáčka


    Omáčky - chlouba české gastronomie


    České knedlíky

Doba přípravy

Doba přípravy
10 min
Doba vaření
90 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • 500 g předního hovězího masa 
    1 menší cibule
    2 lžíce másla
    4 kuličky pepře
    2 kuličky nového koření
    1 ks bobkového listu 200 g rajského protlaku
    200 ml kečupu
    sůl
    cukr podle chuti
    perníkové koření

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu