Bramborák

Bramborák
Send by e-mail
    Nejdůležitější rada pro přípravu bramboráků? Servírovat rovnou z pánve! Křupavou bramborovou placku si dokonale vychutnáme ještě horkou, čím déle ji necháme odpočívat, tím víc změkne a ztratí tak své nejlepší přednosti.

postup

  • 1. Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, necháme odstát a slijeme vodu, která se z hmoty uvolní. Přidáme mléko, mouku, vajíčka, utřený česnek, sůl, v prstech pečlivě rozemnutou majoránku a pepř. Směs pečlivě rozmícháme.

    2. Na pánev nebo lívanečník nalijeme olej (můžeme nahradit vepřovým sádlem) a rozpálíme. Bramboráky pečeme po obou stranách do nazlátlé barvy. Necháme je okapat na ubrousku a čerstvé podáváme.

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min
Doba vaření
20 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • 0,5 kg brambor
    0,5 dcl mléka
    100 g hladké mouky
    1 vejce
    2 stroužky česneku
    špetka soli
    majoránka
    pepř
    2 dcl oleje na smažení nebo 200 g sádla česnek