Lívance s teplým ovocem

Lívance s teplým ovocem
Send by e-mail
    Lívance si udělejte jako dezert nebo hlavní jídlo. Dozlatova osmažte lívancové placičky, přidejte lesní ovoce, ozdobte šlehačkou a sklízejte zasloužený obdiv…

postup

  • 1. Droždí pokojové teploty dáme do mísy a protřeme s cukrem. Jakmile zřídne, přidáme teplé mléko (max. 70 °C!), mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr, plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme v nádobě přikryté utěrkou asi půl hodiny kynout.

    2. Na lívanečníku pečeme na oleji lívance dozlatova z obou stran.

    3. Šlehačku ušleháme spolu se skořicí. Lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím hotové lívance, zdobíme skořicovou šlehačkou, případně také meduňkou či mátou.

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min
Doba vaření
20 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • Lívancové těsto
    250 g hladké mouky 
    25 g droždí 
    1 vejce
    300 ml mléka
    20 g vanilkového cukru 
    50 g plátkovaných mandlí
    špetka soli olej na smažení
    50 g cukru
     
    Ovocná směs
    400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce 
    50 g cukru krupice 
    2 dcl šlehačky ke šlehání
    1 kávová lžička mleté skořice