Králík s nádivkou

Králík s nádivkou
Send by e-mail
    Pečínka je sice výborná, ale těch kalorií… U králičího masa se výčitek bát nemusíte, a pokud si jej naplníte jemnou nádivkou z vajec a žemlí, ještě si skvěle pochutnáte.

postup

  • 1. Maso z králíka nakrájíme na díly a prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku, poté přidáme nahrubo krájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí.

    2. Na nádivku umícháme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v mléce, sekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme do vymaštěné formy, nahoře potřeme máslem a dáme zapéci dozlatova.

Doba přípravy

Doba přípravy
30 min
Doba vaření
60 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • Králík
     
    1 cibule
    400 g slaniny
    1 lžíce tuku
    300 ml vývaru
    100 ml vína
    4 stroužky česneku
    1 naporcovaný králík

    Nádivka
    3 vejce
    3 žemle v mléce
    5 dkg másla
    zelená petržel
    sůl
    muškátový květ
    pepř

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu