Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí se šípkovou omáčkou
Send by e-mail

    postup

    • 1. Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a dusíme 1,5 hodiny (pokud bylo maso z mladého divočáka), 2,5 - 3 hodiny u staršího kusu. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso obracíme.

      2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl. Deset minut povaříme. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu, červené víno a zahustíme strouhaným perníkem. Krátce povaříme.

      3. Měkké maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na jednotlivé porce a přelijeme přecezenou šípkovou omáčkou.

      Příloha: různé druhy knedlíků, bramborové šišky

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    Doba vaření

    Počet porcí

    Ingredience

    • 750 g kančí kýty
      250 g kořenové zeleniny
      100 g tuku
      divoké koření
      sůl
      vývar nebo voda na podlévání

      Šípková omáčka
      70 g másla
      70 g hladké mouky
      170 g perníku na strouhání
      150 g šípkové zavařeniny
      1 dcl červeného vína
      šťáva a kůra z 1 citrónu
      5 hřebíčků
      cukr
      sůl

    Přihlásit k odběru newsletteru

    Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu