Husí játra s mandlemi

Husí játra s mandlemi
Send by e-mail
    Vyhlášené delikatese se ve Francii říká foix gras a často se objevuje na menu jako předkrm. Skvěle chutná s tmavým pečivem.

postup

  • 1. Očištěná husí játra protýkáme spařenými, oloupanými a na nudličky nakrájenými mandlemi. Osolíme a dusíme na sádle společně s hřebíčkem a celým pepřem.

    2. Hotová necháme vychladnout, nakrájíme a na talířcích přeléváme šťávou, ze které jsme odstranili koření. Zdobíme listem hlávkového salátu nebo jinou syrovou zeleninou.

Doba přípravy

Doba přípravy
15 min.
Doba vaření
15 min.

Počet porcí

4

Ingredience

  • 500 g husích jater
    80 g mandlí
    husí sádlo celý pepř
    hřebíček
    sůl

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu