Hovězí vývar s krupkovou omeletou

Hovězí vývar s krupkovou omeletou
Send by e-mail
    Hovězí vývar je polévková klasika. V regionu západočeských lázní si jej vylepšují speciální omeletou z vajíček a krup.

postup

  • Hovězí vývar
    1. Opláchnuté maso vložíme do hrnce s vodou, přidáme koření a vaříme 30 minut. Poté přidáme zeleninu a na mírném ohni táhneme polévku alespoň 2 hodiny. V případě potřeby doléváme teplou vodu a sbíráme vznikající pěnu. 

    2. Vývar scedíme a podáváme s nákrajenou zeleninou a masem a dozdobíme dostupnámi bylinkami (pažitka, petrželka).  

    Krupková omeleta
    1. Kroupy nejprve propláchneme studenou vodou a pak v osolené vodě uvaříme. Scezené necháme okapat, rozprostřeme na pánvi, zalijeme rozšlehanými vejci a zvolna upečeme.

    2. Vzniklou omeletu pak krájíme na kostičky a vkládáme do vroucí polévky spolu se zeleninou nakrájenou na jemné nudličky.

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min.
Doba vaření
2,5 hodiny

Počet porcí

4

Ingredience

  • Hovězí vývar
    500 g kvalitního hovězího maso (hrudí, plec, oháňka) případně morkové kosti
    1/4 celeru
    2 střední mrkve
    petržel
    cibule
    pórek
    bobkový list
    nové koření
    celý pepř
    sůl
    stroužek česneku

    Krupková omeleta
    150 g krup perliček 
    2 vejce 
    100 g mrkve
    petrželová nať
    sůl
    100 g celeru

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu