Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Send by e-mail
    V hlavní roli české klasiky exceluje hovězí, špenát a bramborový knedlík, kterým zdatně sekunduje česnek v nepřehlédnutelné vedlejší úloze. To je jasná nominace na gastronomického Českého lva!

postup

  • Roštěná
    Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí. Na závěr zjemníme máslem.
     
    Špenát
    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme do růžova a vložíme špenát, osolíme. Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme, vmícháme vajíčka a podáváme.
     
    Bramborové knedlíky
    Brambory, den předem vařené ve slupce, oloupeme, nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle, v míse je osolíme a smícháme s vejci rozšlehanými ve lžíci mléka. Brambory přendáme na vál posypaný moukou a postupně do nich zaděláváme mouku s krupicí, až se těsto nelepí. Z těsta vytvarujeme šišky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.

Doba přípravy

Doba přípravy
60 min
Doba vaření
60 min

Počet porcí

6-8

Ingredience

  • roštěná
    800 g hovězího vysokého roštěnce
    4 stroužky česneku
    1/2 cibule
    50 ml oleje
    100 g másla
    sůl

    špenát:
    1 kg mraženého listového špenátu
    1 velká cibule
    2 lžíce mouky
    4 stroužky česneku
    2–3 vejce
    olej
    sůl

    bramborové knedlíky:
    1 kg brambor
    2 vejce
    lžíce mléka
    cca 400 g hrubé mouky
    3 lžíce hrubé dětské krupičky
    sůl

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu