Dušené hlávkové zelí po moravsku

Dušené hlávkové zelí po moravsku
Send by e-mail

    postup

    • 1. Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí spaříme vařící vodou. Vložíme do hrnce a zalijeme trochou vody, zavaříme, přiklopíme poklicí a dusíme do měkka asi 30 minut.

      2. Během dušení zelí si oloupeme a nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a okmínujeme. Kmín při restování krásně uvolní aroma. Když začne cibulka lehce růžovět, přidáme hladkou mouku, krátce zapražíme a cibulovou jíšku odstavíme z ohně. Přendáme do misky.

      3. Oloupeme bramboru a nastrouháme najemno. Připravíme si strouhaný brambor do misky. Když je zelí měkké, zkontrolujeme, případně zredukujeme či doplníme množství vody v zelí a přidáme cibulovou jíšku. Dobře promícháme. Přidáme strouhaný brambor, zamícháme jej do zelí a povaříme 5 minut. Nyní dochutíme octem, solí, cukrem, krátce povaříme.

      A pokud jste během vaření dostali chuť na kachnu, zkuste náš RECEPT.

      Kam dál:
      Recept - pečená kachna


      Recept - vepřová pěčeně s knedlíkem a se zelím

    Doba přípravy

    Doba přípravy
    15 min.
    Doba vaření
    40 min

    Počet porcí

    5-6

    Ingredience

    • 1 kg bílého hlávkového zelí
      1 cibule
      1 lžíce hladké mouky
      1 syrový brambor
      olej kmín
      sůl
      ocet
      cukr