Domácí sekaná

Domácí sekaná
Send by e-mail
    Pokud už máte v oku a ruce správné poměry surovin, dokážete ze sekané vykouzlit pokrm, který chutná stejně dobře na talíři s bramborem a okurkou nebo jako svačinka mezi chleby.

postup

  • 1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče.

    2. Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou ji upečeme do nazlátlé barvy.

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min
Doba vaření
60 min

Počet porcí

8-10

Ingredience

  • 1 kg mletého masa (3/4 kg vepřového masa, 1/4 kg hovězího masa)
    1 menší najemno nakrájená cibule
    4 stroužky rozdrceného česneku
    3 vejce
    trochu vody
    2 namočené vymačkané housky
    60 g slaniny nakrájené na kostičky
    sůl
    pepř
    majoránka
    strouhanka nebo trochu hladké mouky na zahuštění