Candát na červené čočce

Candát na červené čočce
Send by e-mail
    Klasická a velmi rychlá úprava českých sladkovodních ryb. Místo candáta si dosadíme kapra, štiku nebo pstruha, pokmínujeme, důkladně opečeme a podáváme.

postup

  • 1. Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou.

    2. Rybu pečeme v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení zastříkneme vývarem, převaříme a zjemníme máslem. Touto šťávou přelijeme rybu na talíři.

    3. Červenou čočku namočíme na 4 hodiny do studené vody, pak ji zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme na půl. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na lžíci oleje. Přidáme čočku, prohřejeme, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přimícháme zelenou petrželku a mladý špenát.

    4. Servírujeme společně s čerstvým candátem.

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min
Doba vaření
30 min

Počet porcí

4

Ingredience

  • 800 g candáta
    20 g másla
    50 g sádla
    hladká mouka
    sůl
    kmín

    300g červené čočky
    1 ks červné cibule
    2 lžíce hladkolisté petržele (nasekané)
    mladý špenát
    řapíkatý celer
    1 lžíce olivového oleje