Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem

Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem
Send by e-mail
    Ovocný knedlík je bezesporu symbol českého léta. Pojďte si vyzkoušet méně časté bramborové těsto, které vám společně se strouhaným perníkem zajistí exkluzivní chuťový zážitek.

postup

  • 1. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme špetku soli, rozklepnuté vejce, krupici, prosátou hrubou mouku a zpracujeme v tužší těsto.
     
    2. Těsto rozválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a dobře osušené švestky. Pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.

    3. Knedlíky vkládáme do vařící mírně osolené vody a hned je opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Jakmile vyplavou, vylovíme je cedníkem nebo děrovanou lžící necháme okapat a na talířích zdobíme strouhaným perníkem, moučkovým cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.
     

Doba přípravy

Doba přípravy
Doba vaření

Počet porcí

Ingredience

  • 600 g brambor uvařených ve slupce
    3 lžíce krupice
    200 g hrubé mouky
    1 vejce
    špetka soli
    500 g švestek
    moučkový cukr, strouhaný perník a rozpuštěné máslo na přelití

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu