Boží milosti

Boží milosti
Send by e-mail
    K oslavám masopustu patří nejen maso, víno a pálenka, ale také sladkosti. I ty ovšem musí být pěkně omaštěné a oslazené, stejně jako jsou boží milosti v našem receptu.

postup

  • Zpracujeme mouku se žloutky, špetkou soli, s práškem do pečiva a cukrem. Podle tuhosti těsta můžeme přidat trochu mléka. Podle potřeby zasypáváme moukou a těsto propracováváme, až je hladké a nelepivé. Necháme asi hodinu v chladu odpočinout. Na vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme rádýlkem čtverečky nebo trojhránky a smažíme v rozpáleném tuku. Necháme okapat, pocukrujeme a podáváme.

Doba přípravy

Doba přípravy
20 min.
Doba vaření
20 min.

Počet porcí

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
    2 žloutky
    1 lžíce práškového cukru
    200 g tuku na smažení trochu mléka
    špetka prášku do pečiva
    sůl

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu