Babiččin mřížkový koláč

Lahodný koláč s příchutí ostružin a ořechů leckomu připomene dobu, kdy babička od kouřící pochoutky ...více informací

Babiččino linecké cukroví

Nejen k českým Vánocům neodmyslitelně patří pečení cukroví. Jedním z nejoblíbenějších druhů je linec...více informací

Bažant na víně

Bažant má navíc kromě výborné chuti i výživově velmi vhodné složení masa. Obsahuje totiž jen velmi m...více informací

Boží milosti

K oslavám masopustu patří nejen maso, víno a pálenka, ale také sladkosti. I ty ovšem musí být pěkně ...více informací

Bramborák

Nejdůležitější rada pro přípravu bramboráků? Servírovat rovnou z pánve! Křupavou bramborovou placku ...více informací

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Na popsání hesla „knedlík“ bychom v encyklopedii české gastronomie potřebovali několik s...více informací

Bramborové taštičky

Jakmile se jednou naučíte klasické bramborové těsto, můžete z něj připravovat řadu vynikajících a je...více informací

Buchty s povidly a tvarohem

V únoru vrcholí masopust se svými více informací

Candát na červené čočce

Klasická a velmi rychlá úprava českých sladkovodních ryb. Místo candáta si dosadíme kapra, štiku neb...více informací

České knedlíky

Knedlíky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh jídel české kuchyně, typické jsou ale i pro r...více informací

Chřestový krém

Myslíte si, že chřest je exotická rostlina a v tradičním českém jídelníčku tedy nemá co dělat? Nenec...více informací

Domácí sekaná

Pokud už máte v oku a ruce správné poměry surovin, dokážete ze sekané vykouzlit pokrm, který chutná ...více informací

Dukátové buchtičky

Buchtičky připomínající sadu kostek vybízejí malé i velké designéry k tvorbě těch nejkrásnějších obr...více informací

Frgály

Když se řekne Valašsko, můžeme hned jedním dechem dodat frgály. Velké kulaté koláče z tenkého těsta ...více informací

Houbový kuba

Kroupy, z nichž se kuba připravuje, bývaly v minulosti běžnou součástí jídelníčku. Dnes je v...více informací

Hovězí roštěná na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

V hlavní roli české klasiky exceluje hovězí, špenát a bramborový knedlík, kterým zdatně sekunduje če...více informací

Hovězí roštěná na liškách

...více informací

Hovězí vývar s krupkovou omeletou

Hovězí vývar je polévková klasika. V regionu západočeských lázní si jej vylepšují speciální omeletou...více informací

Husí játra s mandlemi

Vyhlášené delikatese se ve Francii říká foix gras a často se objevuje na menu jako předkrm. Skvěle c...více informací

Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou

Než dostaneme toto jídlo z plotny na stůl, bude to chvilku trvat. Dobré věci chtějí svůj čas a talíř...více informací

Jemná rybí polévka s žemlovými noky

Tuto rybí polévku kdysi ve stříbrných mísách podávali o svátcích šlechticům. Zhýčkané aristokratické...více informací

Kančí se šípkovou omáčkou

...více informací

Kapr na modro po staročesku

Česká ryba číslo jedna - to je určitě kapr. Jeho chov má v Čechách a na Moravě už několik staletí dl...více informací

Koprová omáčka

Koprovka patří mezi české omáčkové stálice. Ve variantě s knedlíkem a vejcem ji můžeme pasovat na ná...více informací

Králík s nádivkou

Pečínka je sice výborná, ale těch kalorií… U králičího masa se výčitek bát nemusíte, a pokud ...více informací

Křepelka plněné hříbky

Zatímco křepelčí vejce jsou již poměrně dostupná, sehnat tohoto drobného ptáčka pro přípravu pokrmu ...více informací

Krkonošské kyselo

Rychlá příprava, pikantní nakyslá chuť a hojnost vitamínů - to je královna krkonošských polévek. Jak...více informací

Krkonošské zelníky

...více informací

Krkonošský oukrop

Časově nenáročná polévka s česnekem, vhodná jako rychlá večeře, má v sobě kouzlo krkonošských poháde...více informací

Lívance s teplým ovocem

Lívance si udělejte jako dezert nebo hlavní jídlo. Dozlatova osmažte lívancové placičky, přidejte le...více informací

Maková bábovka

Sladká dobrota plněná nádivkou z mletého máku se báječně vyjímá na každém svátečním stole. Určitě ji...více informací

Masopustní koblihy

V názvu tradičního svátku sice zaznívá slovo „půst", ve skutečnosti je však tento blázniv...více informací

Mrkvance

Klasika z Vysočiny, j...více informací

Ovocný koláč s mandlovou drobenkou

Mandlová drobenka je více informací

Pečená hodová husa

Staré české pořekadlo o Martinovi na bílém koni, na jehož svátek končí období polních prací ...více informací

Pečená kachna s knedlíkem a se zelím

Gastronomie podléhá aktuálním trendům stejně jako móda. Naštěstí jsou jídla, která se stále vaří bez...více informací

Pivní štrúdl

Plzeňský region je na své gastronomické poklady právem pyšný. A tak se nelze divit, že je oslavovaný...více informací

Rajská omáčka s hovězím masem

Obyčejné jídlo, které se dá připravit neobyčejným způsobem. Rajskou najdeme v jídelníčku školní kuch...více informací

Smažená jablíčka

...více informací

Smažené řízky

Řízek je česká klasika, bez níž si většina z nás neumí představit nedělní oběd. Je králem našich pok...více informací

Smažený kapr s bramborovým salátem

Zatímco nad houbovým kubou se mnohý ošklíbá, smaženého kapra s bramborovým salátem má na ště...více informací

Srnčí na divoko s chlupatými knedlíky

Pokud náhodou v rodině nemáte nimroda, máte s největší pravděpodobností zvěřinu na talíři jen párkrá...více informací

Staročeské čápy s mákem

Typický staročeský recept na speciální pochoutku pro mlsné jazý...více informací

Šumavská kulajda se zastřenými vejci

Kulajda se v různých obměnách vaří od více informací

Svatební koláčky

V červnu vrcholí svatební sezóna – květnové svatby zapovídají pověry, v červenci hrozí...více informací

Svíčková na smetaně

Co se vám vybaví, když se řekne „typické české jídlo“? Ať už cokoliv, svíčková b...více informací

Tvarohové knedlíky s jahodami

V květnu začíná sezona jahod, která trvá až do června. Narozdíl...více informací

Valašská kyselica

Zelí a brambory se dříve na stole objevovaly s železnou pravidelností, a tak není divu, že se připra...více informací

Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou spojeny s řadou typických jídel: na Škaredou středu trhance (protože...více informací

Vepřová panenka plněná sušenými švestkami s bylinkovými brambory

Šťavnaté maso, které lze připravit na mnoho způsobů? Kdo říká „vepřová panenka“, hádá sp...více informací

Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím

Přestože podobné jídlo si dopřávají i v Rakousku a Bavorsku, pouze u nás má tak hravé pojmenování &n...více informací

Vepřové koleno pečené na černém pivě

České pivo patří mezi nejznámější více informací

Zdobený chodský koláč

Traduje se, že se Lomikar ani nestihl zakousnout do koláče. My vám ale doporučujeme si na ně čas naj...více informací

Smažený sýr

Smažený sýr je českou specialitou, jejíž obdobu byste v cizině hledali jen stěží. Klasikou je eidam ...více informací

Utopenci s cibulí

...více informací

Dušené hlávkové zelí po moravsku

...více informací

Moravský vrabec

Jsou jídla tak spjaté s národní kuchyní, že ani není možné překládat doslova jejich název do jiných ...více informací

Bramborové knedlíky se švestkami a perníkem

Ovocný knedlík je bezesporu symbol českého léta. Pojďte si vyzkoušet méně časté bramborové těsto, kt...více informací

Kremrole

...více informací