Polévka Madloch

Polévka Madloch
Send by e-mail

Doba přípravy

Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut

Počet porcí

4

Ingredience

    • olej (sádlo)
    • 2 cibule
    • 500 g brambor
    • sůl
    • pepř
    • sladká paprika
    • divoké koření (bobkový list, tymián, nové koření)
    • 1 l vody
    • 200 ml smetany
    • 2 lžíce hladké mouky
    Smetanová polévka ochucená divokým kořením bude vašim hostům mizet z talíře jako pára nad hrncem. Tato polévka je regionální specialitou z okolí Prahy.
     

postup

  • Na oleji nebo sádle usmažíme cibulku, přidáme brambory nakrájené na kostičky.Osolíme, opepříme, přidáme papriku – orestujeme. Pak zalijeme vodou a necháme vařit doměkka. V dalším hrnci si uděláme vývar z divokého koření. Vývar přidáme k bramborám. Vše zahustíme smetanou a hladkou moukou.

Přihlásit k odběru newsletteru

Přihlašte se k odběru newsletteru a budeme Vám pravidelně zasílat nové články do e-mailu. Váš kontaktní email bude použit pouze za účelem zasílání našeho newsletteru, nebude předáván žádnému dalšímu subjektu. Zasílání můžete kdykoli ukončit kliknutím na link ve zprávě, kterou Vám bude newsletter doručen.